Bölcsődei élet


Környezettudatos Manócska

Filozófiánk: A mi felelősségünk átadni gyermekünk számára a környezettudatos, környezetbarát szemléletet. Hiszen csak ajándékba kaptuk ezt a Földet vigyáznunk kell rá, hogy még nagyon sokan élvezhessék szépségét. S mi erre a legnagyszerűbb eszköz? A játék! Játékos tanulás útján való ismerkedés a fákkal, növényekkel, bogarakkal, virágos és veteményes kerttel, különböző újrahasznosítható anyagokkal, stb.

Célunk: A bölcsődénkbe járó gyerekek játékos formában történő környezettudatos gondolkodás megismertetése, játékos mintaadás útján való harmonikus együttélés a környezetünkkel.

Hogy is csináljuk?

Manócskáink számára élményt nyújtó eseményeket biztosítunk, kirándulások, környezettudatos foglalkozások, ünnepek, szelektív hulladék gyűjtés, komposztálás (falevelek összeseprése utáni komposztálóba való elhelyezése), veteményes és virágos kert gondozása, kreatív alkotások létrehozása kapcsán. Bölcsődénkben játékos formában ismerkedhetnek meg a gyerekek a szelektív hulladék gyűjtéssel vagyis a hulladékaink szelektálásával. Minden csoportban megtalálható papír, műanyag, és kommunális szemetes vödör, amit színekkel különböztetünk meg a könnyebb memorizálás érdekében. Újrafelhasználjuk szemetünket, megmutatjuk a gyerekeknek, hogy nem minden hulladék szemét. Joghurtos pohárból, hangszereket, kupakokból fűzős játékot, hungarocellből fali dekorációt, wc papír gurigából virágot, PET palackból és TERTA Pakkos dobozból madáretetőt készítünk, stb. Szülők nagy segítségünkre vannak a gyűjtőmunkákban.